Капитанът на аржентинския национален отбор Лионел Меси даде пространно интервю за телевизията

...
Капитанът на аржентинския национален отбор Лионел Меси даде пространно интервю за телевизията
Коментари Харесай

“Има и лоша страна да си Меси. Искам да съм незабележим”

Капитанът на аржентинския народен тим Лионел Меси даде просторно изявление за телевизията Movistar, в което приказва за себе си, предишното, накъде върви футболът и, несъмнено, откриващото се в неделя Световно в Катар.

Латиноамериканците, обичайни любимци на всеки Мондиал, към този момент са в Абу Даби, където упражняват.

Аржентинският талант съобщи, че не харесва популярността си, би желал да не го разпознават на всеки ъгъл.

„ Има и неприятна страна да си Меси. В доста неща бих желал да остана неосезаем. Да не правя впечатление върху себе си и да не се усещам, че съм следен от самото начало. Свикнал съм с това, рече Лео. 

Моето семейство е моето леговище. Познавам жена си от седем-осемгодишен. Когато дойдох в Барселона, нямахме връзка и разговаряхме един път седмично и небрежно, с цел да не е доста скъпо. През целия си живот имах тази връзка в главата си. ”

“Десетката ” установи, че е все по-трудно да се появи ексцентричен състезател, който се отличава, защото всичко в актуалния футбол е подчинено на тактиката. 

„ Мисля, че футболът се промени доста. Сега е мъчно да се види състезател, който е извънреден. Защото от дребен си заставен да играеш по избран метод. По-скоро става въпрос за тактичност. Днес е ясно, че всеки тим прави живота сложен за някого, без да има изключителни играчи, които играят по тактически проведен метод. ”

Меси дефинира Франция и Бразилия за големите любимци за международната купа в Катар. Звездата отличи и състава на Испания, който по думите му може да стигне надалеч, макар младостта си.

" Всеки съперник е сложен по един или различен метод. Не забравяйте, че нямахме доста срещи с тимове от Европа. Но и тези тимове не обичат да играят против нас. На европейските тимове им е мъчно с южноамериканците, разяснява звездата на ПСЖ. - Мисля, че пристигнахме в Катар в точния момент. Но не би трябвало да обръщаме внимание на истеричните отзиви на хората,  които ни оповестиха авансово за първенци. ”

Единственото персонално име, което Меси произнесе, бе на неговия съотборник Неймар.

“Необходимо е да вървим напред в шампионата малко по малко. Франция всява боязън, има класни играчи и треньор. Бразилия също има доста първокласен състав, няма задоволително баланс, само че имат Неймар. Испанците са млади, само че с ясна концепция в играта ", сподели Меси в изявление за програмата Universo Valdano.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР